25.5.12

Bugün günlerden MONO*


30 Haziran sabahına uyandığında neler olacak merak ediyor musun? Ben anlatayım…

Haydi uyan! Alarmın çalıyor. O gün, bugün. Bir yandan ayılmaya çalışırken bir yandan  da dün akşam hazırladığın çantanı kontrol edeceksin. Bir adet sweatshirt, akşam hava serin olacaktır. Bir adet havlu, malum deniz kenarına gidiyorsun denize girmeden olmaz. Bikini/mayo, içinde. Yedek tshirt, her ihtimale karşı, yine de en sevdiğin. Şortunu mu giyeceksin, o halde yedek bir de alt muhakkak. Güneş gözlüğünü kafana tak ki o karışıklıkta unutma. Terlik, ağırlık yapmasın diye espadriller ayağında olacak nasılsa. Şarj aletini al mutlaka, elinden düşürmediğin telefonunun seni yarı yolda bıraksını istemezsin. Cüzdanını kontrol et; kimlik, para. Bilet? Bilet! Daha fazlasına ihtiyacın olmayacak. Artık buluşma noktasına doğru yola çıkma zamanı. İstikamet Taksim - Hacı Osman hattında yer alan Darüşşafaka metro durağı. Sabah 8:30’dan itibaren 5 TL’ye seni Solar Beach’e götürecek servislerin kalkış noktası. Arkadaşların gelmiş bile, sevgilin de birkaç dakikaya orada olur. Hiçbir anını kaçırmak istemeyeceğin o 20 saatlik maraton için yerlerinizi aldınız bile koltuklarda. Bırak diğerleri uyusun, sen hazırsın! Çünkü bugün 30 Haziran. Şehre MONO gelmiş, bir dakika bile yerinde duramazsın!


Ne düşündüğünü biliyorum; 4 sahne ve onlarca grup arasından hangisine yetişeceğini bilemezken bir yandan da gündüz sıcağında denizin tuzunu teninde hissetmek isteyeceksin. Kafayı boşaltmak için önce kumsala ineceksin, çıplak ayaklarla yere basıp hayatın bütün negatif elektriğini o an atacaksın vücudundan. O sırada hareketlenmeye de başlayacak etraf. Yakıcı güneşin altında şehirden uzak atacağın kahkahalar ta Edirne’den duyulacak. Biraz da ıslak saçlarınla festival alanında salınmanın zamanı gelmedi mi? O sırada atıştıracak bir şeyler mi alsan?


Tatil ruhunu yaşamak mı istiyorsun, o halde istikamet Beach Bums sahnesi; reggae, lounge ve chillwave parçalarını, Büber, Club Bangkok, Dancing Birds Feel The Beat, Evrim Tüfekçioğlu (DearHead), Discolog, DJ Çağrı, Mabbas, Radyo Babylon Soundsystem, Ras Memo, Shangri-La Soundsystem, Style-ist, Yakuza, Yesh! Me Lady  önüne serecek hiç durmadan.


Alternatif müziğe gönül verenlerdensen al sana nefesini tazelemek için ilaç gibi bir fırsat; Dinamo FM DJ’leri ve prodüktörleri senin için Dinamo Lounge’da. Agent Orange, Barış Bergiten, Cervus, Doğukan İres, (((emre))), Muzo B, Tutan, Kaan Düzarat seni orada bekliyor olacak.


Son dönemlerin parlayan yıldızı seni de mi etkisi altına aldı? O halde doğru Burn Electronica & Dubstep Sahnesi’ne. Com Truise, Night Slugs, Jack Sparrow, Ruckspin, Compa, Commodo, Grup Ses Beats, Re-spectralize ile ritimden ritme zıplamaya.


En iyisini sona sakladın, biliyorum. Indie pop/rock, alternatif, punk! İsim mi istiyorsun? Gogol Bordello, Metric, Battles, The Horros, Oh land, Rashit, The Ringo Jets. Müziğe doyacaksın, hiç şüphen olmasın.


Hava kararmaya başladı bak, akşam esintisi çıktı. Yan gelip yatıp biraz da karnını doyurma zamanı. Daha fazla müzik ve dans etmek için enerji toplaman şart zira önünde koca bir gece var. Ayı batırıp güneşi doğuracaksın daha. Kafayı boşaltıp yanındaki insanların hayatlarını keşfe çıkacaksın, yepyeni insanlarla tanışacaksın belki. Her dakika daha fazlasını isteyeceksin. Hiç bitmesin diye geçireceksin içinden. “Seneye bir daha olsun,” diyeceksin eve dönüş servisine binerken. Son bir kare fotoğraf çekip temiz havayı içine çekerek başladığın noktaya, servis koltuğuna yerleşeceksin.




*bu yazı 24.05.12'de trendus.com'da yayınlanmıştır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder