13.6.14

one love, we all love.*


Kalp atışlarının hızı, güneş ışınlarının gelme açısıyla doğru orantılıdır. Havalar ısındıkça günler uzar, kıyafetler kısalır/incelir; karamsarlık yüzeyden çekilir, gülümseyiş yükselir. Doğanın uyanışıyla eş zamanlı olarak duygular çiçeklenir; aşk galip gelir. Dört duvar arasının dar gelmeye başladığı zamanlarda doğanın renkleri takip edilir. Adımlar müziğe uydurulur; hareketler melodikleşir. Sözleri bilinen şarkıya ıslıkla eşlik edilir. Hayat, birlikte eşlik ettikçe hayattır.

Ve yazın habercisi, 12 senedir olduğu gibi bu sene de One Love Festival'dir!

Bu sene 14 ve 15 Haziran tarihlerinde Parkorman'da İstanbul, Berlin ve Austin olmak üzere 3 sahne ile gerçekleştirilecek olan 13. One Love Festival, kalp atışlarını hızlandıracak isimlere yer veriyor.


Festivalin ilk gününde; İstanbul Sahnesi'nde dans pistlerinin vazgeçilmez ikilisi Basemant Jaxx, karanlığın müzisyenleri Mogwai, zarif sesli Oh Land, her şarkısı bir hikaye saklayan Redd, olmazsa kaçmayı salık veren Büyük Ev Ablukada, akla girdiğinde uyutmayan Gece; Berlin Sahnesi'nde Alman elektronik müziğin Quentin Tarantino'su Modeselektor, maskelerin arkasındaki dj Jaguar Skills, müzikte tek türle yetinmeyen Mabbas, Villette, Berke Yavuz, Vildan Gündüz; Austin Sahnesi'nde Radyo Eksen Party, Da Poet ve Sami Baha.


Müziğin anlatacağı hikayelere eşlik etmek içinse üzerine rahat bir şeyler giymen gerekiyor. H&M'in sonsuz özgürlük sağlayan siyah askılı elbisesini, akşam havanın soğuk olacağını düşünerek jean ceketle kombinlemek; ayağına da rahat bir spor ayakkabı geçirmek gibi. Ne kadar özgür, o kadar hayattan.

İkinci günde ise; İstanbul Sahnesi'nde Moderat, downtempo'nun öncülerinden Bonobo, Suriye halk müziğini elektronik seslerle buluşturan Omar Souleyman, asi tavrından ödün vermeyen Mo, Bubituzak, Yüzyüzeyken Konuşuruz; Berlin Sahnesi'nde Style-Ist, Just D, The Red Hood, Maxi Storrs, Coşkun Akmeriç, Azun; Austin Sahnesi'nde Oldies But Goldies, Club Bangkok, Radyo Eksen Party, Ras Memo, Cowboys & Aliens, Mert Topuz, Gunesta.


Dinlerken yerinde durmak bile istemeyeceğin bu isimler, sezon trendlerinin üzerinde ne kadar güzel duracağının da haberini veriyor. Kısaldıkça kısalan üstlerin en çizgilisi, çocukluğumuzun unutulmaz parçası salopet ve serinliğe karşı bir sweatshirt. Tabii ki H&M.
Hal böyle olunca müziğe, doğaya, modaya ve aşka; kısacası hayata karşı koyamazsın. Yapacağın tek ve en iyi şey festival giysilerini kuşanıp alanın yolunu tutmaktır. O yüzden nereden gelirsen gel, Darüşşafaka metro durağında in. Şehrin kalabalığını arkanda bırakıp Osmanlı Bahçesi'nin yeşilliklerinde yoga yap. 'Aklım orda kalır,' dersen Dünya Kupası maçlarını çimlere uzanıp izle. Geçmişe olan özlemini Bomonti Bit Pazarı standında gider. Stilini H&M'e emanet et.

Birlikte hayata selam dur.

*

Bak, hafif bir rüzgar çıktı bile.


*bu yazı 06.06.2014 tarihinde trendus.com'da yayınlanmıştır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder