11.3.12

hello, i'm drunk!


90'lar. kendimi bilmeye başladığım/bildiğim, geçmişe dönük hafızamın kurulmaya başladığı ve yerleştiği, ilk yarısını istanbul'da ikinci yarısını antalya'da yaşadığım dönem; çocukluğum. 90'lar türkçe pop. bütün şarkılarını sapıkça ezberden okuyabildiğim müzikal çağ. bunun farkına bu temayla yapılan birkaç okan bayülgen programında varmıştım, evet. ama ne kadar eğlenceli olabileceğine dün gece ikna oldum, officially.

sabah -hala- sarhoş olarak uyanmış olmamın sebebi dün gece içtiğim -sayısını hatırlamadığım- bira ve mojitolar değil, tam olarak bu. 90'lar. zevkleri, karakterleri ve kimlikleri ne olursa olsun, o dönemi kelimenin tam anlamıyla yaşamış insanların hepbirağızdan şarkı söyleyip dans edebileceği bir kilit nokta. mekan ne kadar dar ve kalabalık olursa olsun, içeriye adım atıldığı an, her şeyin önemini kaybettiği, kendini sadece yanındaki güzel insanlara ve müziğe kaptırdığın nadir paylaşımlardan.

tabi bir de işin sarhoşluk hali var. zihnim ve hafızam paralize olmaksızın, herhangi bir saçmalamaya ve pişmanlığa fırsat vermeksizin. "hatırladığım son şey," diyebileceğim bir kopma yaşamamış olmama rağmen çok net hatırladığım anlar var. burnuma gelen kek kokusu gibi. dışarda sigara içerken köprücük kemiğime giren sandalye ayağı gibi. mesaj yazarken m tuşunu tek seferde tutturamıyor olmam gibi. sertab erener'in o, ye'sini videoya çekmem gibi. şarkılara güç bela eşlik eden c.'nun-91-doğumlu-kardeşinin yanında kendimi gerçekten yaşlı hissetmem gibi. peyote'ye yürürken açık kaldığını fark ettiğim çantamın içinde olması gereken şeyleri tek nefeste saymam gibi. d.'yı kızılkayaların önünde çıkan kavgadan kaçırmam gibi. bir dizi yutkunuşun ardından taksi şoförüne, "köprüde duramayacağınızı biliyorum ama ilerde kenara çekseniz iyi olacak," demem ve yaklaşırken evin yolunu tarif etmem gibi.


ve uyandığımda, elimi attığımda olması gereken yerde bulamadığım telefonu yorganın arasında yakalayıp son mesajları en baştan, tekrar okumam gibi.

yatağa gireli 6, uyanalı 1 saat 1 alka seltzer 1 kahve geçmiş olmasına rağmen kafamın hala güzel olmasının tek sebebi, gerçekten çok güzel bir gece geçirmiş olmam. denklemi sağsalim çözmemi sağlayan tüm bu bileşenler tekrar bir araya gelir mi bilmem ama, konu 90'lar türkçe pop olduğunda çok eğlenceli bir sarhoş olduğumdan eminim.   

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder